Dodałeś nowy towar do koszyka

KONTYNUUJ ZAKUPY
PRZEJDŹ DO KOSZYKA
Przejdź do koszyka, aby zmienić ilość wprowadzonej pozycji.
KOSZYK: (0) 0.00,-

W KOSZYKU

produkty:

wartość:

przejdź do koszyka

  • aksiazka - Twoje źródło książek
  • aksiazka - Twoje źródło książek
  • aksiazka - Twoje źródło książek
Obrazek

Technik.. Przedsiębiorstwo gastronomiczne

Barbara Kozłecka, Krystyna Osowska

Wydawnictwo: Difin
ISBN: 9788376414454
Rok wydania: 2012
Oprawa: broszurowa
Format: 16,0x23,0cm
Strony: 288
EAN: 9788376414454
Dostępność: Zdjęcie
RABAT 15%
(oszczędzasz 5.10 zł)
34.00 zł 28.90 zł
DOSTĘPNOŚĆ

OPIS

UŻYWANE

Podręcznik został napisany zgodnie z programem nauczania oraz ze standardami wymagań egzaminacyjnych do przedmiotu technik żywienia i gospodarstwa domowego nr 321[10]MEN/2009.02.02.

Treści zawarte w podręczniku zawierają informacje niezbędne do założenia i prowadzenia przedsiębiorstwa gastronomicznego. W pozycji zawarto najnowsze uregulowania prawne. Podręcznik zawiera treści z wielu dziedzin, m.in. z: ekonomii i prawa, marketingu, pracy biurowej, rachunkowości oraz gastronomii. Wiedza uzyskana dzięki tej książce ma walory praktyczne.

Przykłady zawarte w tej publikacji zostały zaczerpnięte z materiałów wewnętrznych przedsiębiorstwa gastronomicznego funkcjonującego na rynku. Uwzględniono więc realia rynkowe, z jakimi spotyka się na co dzień firma, która działa w tej branży.

Całość podręcznika została podzielona na siedem rozdziałów, w których omówiono zagadnienia z różnych dziedzin nauki. Rozdział 1. zawiera podstawowe informacje związane z prowadzeniem działalności gospodarczej w realiach gospodarki rynkowej.

Zagadnienia związane z majątkiem firmy, jego finansowaniem oraz obowiązującą dokumentacją zawarte są w rozdziale 2. Cennym uzupełnieniem tego rozdziału są również przykłady i ćwiczenia pokazujące, jak gospodarować w firmie, aby osiągnąć zyski.

Jak sprzedać swoje produkty, czyli zagadnienia marketingu w gastronomii zostały omówione w rozdziale 3. Zarządzanie przedsiębiorstwem gastronomicznym z uwzględnieniem czynników ludzkiego i organizacyjnego stanowi tematykę rozdziału 4. i 5.

Ostatnie dwa rozdziały zostały poświęcone rynkowi pracy i procesom integracyjnym w różnych wymiarach.

MAGAZYN GŁÓWNY:wysyłka w ciągu 48h (dostępne 27 szt.)
Nasze punkty:
KONTAKT
535 776 616
kontakt@aksiazka.pl
PN-PT: 9:00 - 16:00

NEWSLETTER
Aby otrzymywać wiadomości o promocjach i nowościach, zapisz się na listę mailingową.
Potwierdzam, że zapoznałem się z polityką prywatności sklepu internetowego
Zgadzam się na przetwarzanie moich danych osobowych (adres email) przez POMELO BARBARA SZYMONOWICZ os. Teatralne 11, 31-946 Kraków w celu marketingowym. rozwiń
NASZE KSIĘGARNIE
ul. Podwale 1
zobacz na mapie
tel. 12 422 75 89
PN-PT: 10:00 - 18:00, SB: 10:00 - 14:00
ul. Kotlarska 2
zobacz na mapie
tel. 12 433 38 64
PN-PT: 10:00 - 18:00, SB: 10:00 - 14:00
ul. Kobierzyńska 93
zobacz na mapie
tel. 12 267 73 37
PN-PT: 10:00 - 18:00, SB: 10:00 - 14:00
os. Teatralne 11
zobacz na mapie
tel. 12 643 32 36
PN-PT: 9:00 - 18:00, SB: 10:00 - 14:00